Семья и отношения

3 гри з минулого, яким точно варто навчити своїх дочок

Сучасних дітей не побачиш на подвір’ї. Всі вони сидять по будинках, уткнувши свої мордочки в екрани моніторів чи мобільних телефонів. А раніше все було зовсім не так. Раніше двори були повними хлопцями. Діти не хотіли йти додому, щоб попити, боячись, що батьки їх «заженуть». Наразі хлопців неможливо «вигнати» у двір. А коли вони все ж таки виходять, вони щиро не розуміють, чим там зайнятися. У цій статті ми з жіночим блогом https://vertebrolog.com.ua/ розповімо про три ігри з минулого, яким варто навчити своїх дочок, щоб їм не було нудно грати у дворі.

3 гри з минулого, яким точно варто навчити своїх дочок

Класики

Пам’ятайте, раніше весь асфальт був змальований крейдою. Зараз асфальту побільшало, проте, на ньому практично не зустрічаються сліди від гри в класики. Може вам із донькою варто вийти та пограти в них? Нагадаємо правила.

На асфальті розкреслюють великий прямокутник, який поділяють на квадрати (класи). Їх має 10, і кожен квадрат підписують відповідною цифрою. Хід гри покроково:

  • Гравець кидає камінчик на квадрат «1»;
  • На одній нозі встрибує в квадрат “1” і квадрат “2”, потім двома ногами в “3” і “4”, і так далі до “9” і “10”;
  • У квадратах «9» та «10» повертається і стрибає у зворотний бік до квадрата «1», де забирає свій камінчик. Якщо під час гри, гравець не робить помилок (не настає на межі, не потрапляє в поле «вогонь», і потрапляє в потрібну клітку камінцем), він продовжує гру.
  • Гравець кидає камінчик на квадрат «2», тобто переходить у другий клас. Так гра продовжується далі. Якщо гравець припускається помилки, хід переходить до іншого. Перший повертається в гру з того класу, на якому припустився помилки.

3 гри з минулого, яким точно варто навчити своїх дочок

Скакалки

Зараз качалка стала незмінним атрибутом фітнес інструкторів та ЗОЖників. А раніше це була улюблена дівчача гра. Купуйте своїй дочці скакалку та запропонуйте пострибати з нею у дворі. Поясніть, що можна скакати на одній або двох ногах, робити мах вперед або назад, ногами разом, або ногами нарізно, коли одна нога попереду, а друга залишається позаду.

3 гри з минулого, яким точно варто навчити своїх дочок

Гумочки

Для цієї гри знадобиться три гравці та звичайна сантиметрова гумка довжиною 2-2.5 м зімкнута в кільце. Черговість гри можна визначити лічилкою. Дві дівчинки стають таким чином, щоб розтягнути ногами гумку на висоті 8-10 см від землі, щоб утворився прямокутник – це буде простір для стрибків. Дівчинка, якій випала удача стрибати першою, виконує заздалегідь обумовлені завдання. Стрибати можна починати з центру через одну, через іншу гумку, за дві відразу. Встрибувати і вистрибувати з прямокутника двома ногами, на одній нозі, прямо, боком, розставивши ноги, схрестивши їх, з поворотом на 180 на 360 і т.д. Коли комбінація стрибків закінчена, гумку піднімають рівня колін, потім – до пояса. У тому випадку, якщо дівчинка, що стрибає, допускає помилку і зачіпляється за гумку, або забуває послідовність стрибків, вона повинна зайняти місце однієї з тих, хто розтягує гумку. Перемагає та, хто зуміє здійснити комбінації стрибків, зробивши у своїй найменше помилок.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *