Красота

Що робити якщо волосся сивіє і випадає: кілька простих порад, для відновлення волосся

Весна і літо вимагають від нас особливої уваги у питанні догляду за волоссям і шкірою голови.

У сьогоднішній статті ми свами розберемо кілька статей із сайту https://vistiradio.com.ua/, як можна відновити волосся в домашніх умовах і повернути їм гарний і доглянутий вигляд.

Масаж

З віком ми все частіше стикаємося з проблемою випадання волосся і сивиною. Однією з причин може стати напружений стан шкіри на голові, коли до коріння не надходить достатньо поживних компонентів. І у вирішенні цієї проблеми нам зможе допомогти масаж.

Після 30 років усі обмінні процеси в нашому організмі сповільнюються, це позначається і на стані волосся та втрати пігменту в них!

Для того, щоб підвищити метаболізм, забезпечити приплив крові до шкіри на голові і прибрати застій нам потрібно витратити лише кілька хвилин вільного часу.

Що робити якщо волосся сивіє і випадає: кілька простих порад, для відновлення волосся

Можна використовувати спеціальні масажери, масажні щітки, навіть власні руки.

  • Спершу ми прочісуємо волосся від вуха до маківки, всі рухи плавні та спокійні.
  • Переходимо до лобової зони і рухаємося до маківки. Якщо ви робите масаж руками, то ваші рухи повинні нагадувати момент, коли кошеня витягує та втягує кігтики. Але ми не використовуємо свої нігтики, щоб не пошкодити шкіру!
  • Аналогічно ми робимо і потиличною зоною. Рушаємося вгору, у бік верхівки.

Так, ця процедура не дасть одразу вау ефект, але якщо робити масаж на постійній основі, то результат буде помітний. Я почала робити такий масаж, як тільки знайшла на голові першу сиву волосину, і з того часу пройшло вже достатньо часу, і нових не з’явилося.

Один з відомих фахівців у галузі масажу з Японії, Хіроюкі Муракі, вважає, що завдяки подібному масажу можна надовго відстрочити появу сивого волосся. До речі, її техніки дуже популярні в країнах Південно-Східної Азії.

Що робити якщо волосся сивіє і випадає: кілька простих порад, для відновлення волосся

Пілінг для шкіри голови

Не завжди наші шампуні можуть глибоко та якісно очистити шкіру голови. Особливо це актуально у теплу пору року.

Шкірне сало, яке накопичується, забиває волосяні цибулини і за рахунок цього відбувається випадання волосся. Влітку ж, недостатнє очищення шкіри може викликати ряд інших недуг, які так само позначаться на красі нашого волосся.

Тому в теплий період найкраще звернути увагу на легкі пілінги для шкіри голови. Це допоможе не тільки очистити шкіру, відлущити лусочки, що відмерли, але й забезпечить приплив крові до коріння.

Скраб можна поєднати з масажем, то результат буде ще кращим. Але пілінг не варто проводити частіше ніж 1-2 рази на тиждень.

Як мінімізувати шкоду від хімічних процедур для волосся

Багато хто з нас, слідуючи модним трендам або через інші обставини, вдаються до фарбування волосся або завивки. Тенденції фарбування волосся, яке зараз на піку популярності – градієнтне фарбування балаяж, мелірування.

Ці процедури вимагають знебарвлення волосся, а використання величезної кількості хімічних активів при фарбуванні призводить до того, що кутикула волосся руйнується і відбувається втрата поживних речовин. Фахівці говорять про те, що повторне фарбування можна проводити вже через 5-6 тижнів.

Така періодичність ще більше посилює стан волосся та посилює вплив хімічних препаратів!

Багато хто не готовий відмовитися від фарбування волосся, але всім нам під силу робити грамотний догляд, який відновлюватиме волосся, надаватиме йому блиск і захищатиме від зовнішніх факторів впливу.

  • Для живлення волосся по всій довжині відмінно підходить арганова олія, яка буде працювати і як кондиціонер для волосся, роблячи його блискучим і гладким, так і для захисту від впливів навколишнього середовища.
  • А завдяки вітаміну Е нове волосся росте здоровим і міцним.

Дерматологи рекомендують робити фарбування та завивку не частіше ніж раз на 3 місяці, при цьому важливо ввести у свій догляд препарати для харчування шкіри голови. Така періодичність дає достатньо часу на відновлення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *